Інформаційний День Програми ЄС Еразмус+: можливості у сферах освіти, молоді та спорту для новачків (19.12.23 р., онлайн)

19 грудня 2023 р. під егідою European Year of Skills 2023 Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Представництвом ЄС в Україні, Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти України, Національним агентством кваліфікацій України, Інформаційним центром Еразмус+ молодь та Європейського корпусу солідарності та з іншими партнерами провели Інформаційний День Програми ЄС Еразмус+: можливості у сферах освіти, молоді та спорту для новачків.

У заході взяло участь понад 200 учасників з різних областей України: представники всіх типів організації (державні, громадські, приватні), що працюють у сферах освіти, молоді та спорту.

ПРОГРАМА заходів – завантажити.

З вітальним словом до учасників звернулись Віра РИБАК, Представництво ЄС в Україні; Тарас ГОЛУБ, Радник Віце Прем’єр Міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України; Михайло ВИННИЦЬКИЙ, заступник Міністра освіти і науки України; Андрій ЧЕСНОКОВ, Заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції; Андрій БУТЕНКО, Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Юрій БАЛАНЮК, Голова Національного агентства кваліфікацій.

Під час першої сесії заходу Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, представила перші кроки участі в Програмі для організацій новачків, зокрема про основний документи про правила Програми – Programme Guide, ключові портали для пошуку партнрів та конкурсів, аналіз інституційної спроможності та існуючого досвіду, розробка ідеї проєкту.

Під час другої сесії заходу про відкриті можливості для України у сфері освіти Світлана ШИТІКОВА представила ключові напрями навчальної мобільності, проєктів співпраці та Європейські студії у сферах шкільної,професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої, вищої освіти та освіти дорослих.

Під час наступної сесії заходу Катерина ЖДАНОВА, менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні, презентувала відкриті можливості для України у сферах молоді та спорту. Спікер загально розповіла про ключові можливості навчальної мобільності та нових конкурсів з проєктів співпраці відкритих для України з цього року.

Наприкінці заходу спікери надали чіткі рекомендації щодо перших кроків участі в Програмі Еразмус+ для новачків та надали вичерпні відповіді на запитання від учасників.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

 

 

 

Попередня Відкриття Офісу Горизонт Європа в Україні (20.12.2023 р., м. Київ)